ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ

9 λόγοι που δεν χάνουμε κιλά!

9 λόγοι που δεν χάνουμε κιλά

Σε πάρα πολλές περιπτώσεις είτε κάνουμε μια συγκεκριμένη διατροφή ακολουθώντας ένα πρόγραμμα είτε θεωρώντας οι ίδιοι ότι προσέχουμε παρατηρούμε πως δεν υπάρχει απώλεια κιλών για εβδομάδες. Το γεγονός αυτό είναι σύνηθες σε πολλές περιπτώσεις και οι παράγοντες που το προκαλούν αρκετοί. Παρακάτω θα δούμε 9 βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν την απώλεια βάρους.

1. Παράληψη πρωινού γεύματος.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως η απώλεια θα προκληθεί από την παράβλεψη γευμάτων και ειδικότερα του πρωινού. Παραλείποντας το πρωινό μόνο το αντίθετο μπορεί να επιτευχθεί. Καταναλώνοντας πρωινό ο μεταβολισμός ενεργοποιείται και δίνουμε ενέργεια στον οργανισμό μας.

2. Απόρριψη συγκεκριμένων ομάδων τροφίμων από το διαιτολόγιο.

Η σωστή ποσότητα νερού βοηθά στην καύση θερμίδων, αυξάνει προσωρινά την κατανάλωση ενέργειας κατά την ανάπαυση. Τέλος το νερό βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος , συμβάλει στην αποβολή των παραπροϊόντων του μεταβολισμού και θεωρείται ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την απώλεια βάρους.

3. Δεν καταναλώνεται επαρκής ποσότητα νερού.

Η σωστή ποσότητα νερού βοηθά στην καύση θερμίδων, αυξάνει προσωρινά την κατανάλωση ενέργειας κατά την ανάπαυση. Τέλος το νερό βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος , συμβάλει στην αποβολή των παραπροϊόντων του μεταβολισμού και θεωρείται ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την απώλεια βάρους.

4. Εμμονή με συνεχείς ζυγίσεις.

Μεγάλη μερίδα ανθρώπων που αποφασίζει να μπει σε διατροφή αποκτά μια εμμονή με την ζυγαριά. Το καθημερινό ή πολλές φορές το συχνό μέσα στην ημέρα ζύγισμα το μόνο που προκαλεί είναι άγχος και πολλές περιπτώσεις απογοήτευση. Τα κιλά μας μπορούν να επηρεαστούν και να αλλάζουν από ώρα σε ώρα καθώς υπάρχουν κατακρατήσεις , φουσκώματα από την περίοδο ή και διάφορους λόγους. Ιδανικό και εύλογο θα ήταν να μετράμε την απώλεια λίπους και να μην εστιάζουμε τόσο στον αριθμό που αναγράφεται στη ζυγαριά μας.

5. Προσθήκη μεγάλων ποσοτήτων αλατιού.

Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού σε πολλές περιπτώσεις προκαλεί κατακράτηση υγρών και έτσι εμποδίζει την απώλεια βάρους.

6. Υπαρξη στον οργανισμό κάποιων ορμονικών διαταραχών.

Ορμονικές διαταραχές όπως είναι ο υποθυρεοειδισμός αλλά και η εμμηνόπαυση είναι παραδείγματα τα οποία μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως η απώλεια γίνεται δυσκολότερη. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι εξατομικευμένο διαιτολόγιο από κάποιον ειδικό θα βοηθήσει στην απώλεια.

7. Λιγότερες ώρες ύπνου από τις συνιστώμενες.

Κάθε ηλικιακή ομάδα χρειάζεται συγκεκριμένες ώρες βραδινού ύπνου για να ξεκουράσει τον μεταβολισμό της. Οργανισμοί οι οποίοι δεν αναπαύονται τις ώρες που χρειάζεται τείνουν να δυσκολεύονται περισσότερο να χάσουν κιλά.

8. Πολύ μειωμένες θερμίδες στο διαιτολόγιο.

Το να ακολουθούμε διαιτολόγιο πολύ χαμηλών θερμίδων έχει συνήθως τα αντίθετα αποτελέσματα. Ο οργανισμός μας όταν λαμβάνει πολύ λιγότερες θερμίδες από αυτές που έχει ανάγκη «μπλοκάρει» και αντιδρά καθώς υποσιτίζεται. Οι δίαιτες αυτές δεν συστήνονται.

9. Πρόσληψη φαρμάκων.

Φάρμακα όπως τα στεροείδη και τα αντικαταθλιπτικά προκαλούν κατακράτηση υγρών και παράλληλα αυξάνουν την όρεξη. Τις εποχές που καταναλώνεται η αγωγή καλό είναι να καταναλώνονται μικρά και συχνά γεύματα ώστε να μπορεί να μειωθεί το βάρος.

Συμπεραίνουμε λοιπόν πως αρκετοί είναι οι παράγοντες που δεν λαμβάνουμε υπόψη μας και τείνουν να έχουν άμεσα επιρροή στην απώλεια βάρους. Αποτελεσματικό είναι σε όλες τις περιπτώσεις να συμβουλευόμαστε έναν ειδικό διαιτολόγο-διατροφολόγο και να ακολουθούμε εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής.