ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ

Έξυπνοι τρόποι για να αποφύγουμε τους Πειρασμούς στην καθημερινότητάς μας

Πολλές στιγμές μέσα στην ημέρα νιώθουμε έντονη επιθυμία να καταναλώσουμε κάποια τροφή είτε με αλμυρή είτε με γλυκιά γεύση. Πολλές φορές αυτή η επιθυμία είναι έντονη ακόμη και αν είμαστε χορτάτοι , ενώ άλλες στιγμές καταναλώνουμε τρόφιμα τα οποία αργότερα συνειδητοποιούμε πως τελικά δεν ήταν η επιθυμία μας. Τα τελευταία χρόνια, καθώς υπάρχει πληθώρα επιλογών αλλά και πρόσβαση σε αμέτρητα προϊόντα δυσκολευόμαστε όλο και περισσότερο να ακολουθήσουμε την ισορροπημένη  διατροφή μας αλλά και να αντισταθούμε σε πειρασμούς. Παρακάτω θα δούμε μερικές συμβουλές ώστε να μπορέσουμε να παραμείνουμε πιστοί στο πρόγραμμα μας αλλά και να αποφύγουμε οτιδήποτε περιττό και ελλιπές σε θρεπτικά συστατικά.

  1. Αποφεύγουμε την επίσκεψη στο σούπερ μαρκετ με άδειο στομάχι: Το σούπερ μάρκετ είναι ένα μέρος στο οποίο υπάρχουν προϊόντα όλων των ειδών. Προφανώς δεν έχουν όλα τα προϊόντα υψηλή θρεπτική αξία. Αν λοιπόν επισκεφθούμε το σούπερ μάρκετ και είμαστε νηστικοί θα γεμίσουμε το καλάθι μας με πολλά νόστιμα αλλά με καμιά θρεπτική αξία τρόφιμα τα οποία και θα είμαστε έτοιμοι να καταναλώσουμε αμέσως μόλις περάσουμε από το ταμείο. Εύλογο λοιπόν είναι να πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ χωρίς να νιώθουμε το αίσθημα της πείνας.
  2. Φτιάχνουμε πάντα λίστα για τα ψώνια: Όπως αναφέραμε και παραπάνω οι επιλογές τροφίμων πλέον είναι αμέτρητες και όταν πηγαίνουμε για ψώνια απροετοίμαστοι μπορεί να αγοράσουμε οτιδήποτε δεν είναι απαραίτητο αλλά δεν προσφέρει και κάτι στον οργανισμό μας. Ψωνίζουμε λοιπόν πάντα με λίστα.
  3. Κοιμόμαστε σωστά και ποιοτικά: Ο ύπνος είναι βασικός παράγοντας που συμβάλλει τόσο στη σωματική όσο και στη ψυχική μας κούραση. Ένας άνθρωπος ο οποίος δεν κοιμάται αρκετές ώρες ή απλά δεν κοιμάται ποτέ βαθιά δεν είναι ποτέ ξεκούραστος και αναζητά ενέργεια μέσω της διατροφής, οπότε και τείνει να καταναλώνει τρόφιμά τα οποία υπό άλλες συνθήκες δεν θα κατανάλωνε.
  4. Δεν αφήνουμε πολλές ώρες το στομάχι μας άδειο: Όταν μένουμε πολλές ώρες νηστικοί η επιθυμία μας για φαγητό γίνεται όλο και πιο έντονη. Μετά από πολλές ώρες νηστείας η κατανάλωση οποιασδήποτε προέλευσης τροφής γίνεται ανεξέλεγκτη καθώς υπάρχει το αίσθημα πως δεν θα μπορέσουμε να χορτάσουμε ποτέ. Πραγματοποιώντας συχνά γεύματα μέσα στη μέρα καταφέρνουμε να ελέγξουμε την πείνα μας και να καταναλώσουμε τόση τροφή όση χρειαζόμαστε πραγματικά.
  5. Ξεχωρίζουμε το αίσθημα της πείνας από την απλή λιγούρα: Πολλές φορές μπερδεύουμε την πείνα με την απλή λιγούρα και υποκύπτουμε στην κατανάλωση τροφών που ουσιαστικά δεν είχαμε ποτέ ανάγκη. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες έχουμε καταναλώσει κανονικά τα γεύματα μας αλλά τείνουμε να εκφράζουμε επιθυμίες για συγκεκριμένα τρόφιμα χωρίς να πεινάμε είναι απλά η λιγούρα η οποία θέλουμε να ικανοποιήσουμε.
  6. Οργανώνουμε σωστά τα γεύματα μας: Ίσως η καλύτερη λύση για να αποφύγουμε την κατανάλωση οποιουδήποτε προϊόντος που δεν είναι στη διατροφή μας είναι η σωστή οργάνωση. Με την οργάνωση καταφέρνουμε και να έχουμε πάντα τη σωστή επιλογή έτοιμη αλλά και να μην αφήνουμε την πείνα μας να μας οδηγήσει σε λάθος επιλογές. Επιπλέον αν οργανωθούμε σωστά μπορούμε να έχουμε πάντα μαζί μας μια επιλογή την οποία θα κάνουμε σε περίπτωση που μας αλλάξει κάτι το πρόγραμμά και ξέρουμε ότι θα είναι καλή επιλογή.

Συμπεραίνουμε λοιπόν πως ακολουθώντας κάποιες απλές και καθημερινές συνήθειες μπορούμε να αποφύγουμε την κατανάλωση τροφών που δεν έχουν θρεπτική αξία αλλά και να ακολουθούμε το πρόγραμμα της διατροφή μας χωρίς να μπαίνουμε σε πειρασμούς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *